Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sandacz z wody
Sandacz z wody - składniki:
Sandacz z wody - sposób przygotowania:
Przygotować bulion z jarzyn z kostki lub prawdziwy, bez kapusty, ze sporą cebulą. Dodać kilka ziaren czarnego pieprzu i listek laurowy. Zostawić do wystudzenia. Nie podaję ilości wywaru, bo zależy ona przede wszystkim od formy garnka, w którym będziemy gotować rybę. Chodzi o to, by wywar przykrył ją całkowicie. Najlepsze są oczywiście podłużne 'wanienki' do gotowania ryb. Sandacza oskrobać, oczyścić, włożyć do garnka i zalać zimnym wywarem. Powoli doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu, pod przykryciem, gotować 15-20 min. Pozostawić sandacza w wywarze, by nie ostygł. W rondelku rozpuścić 5 dag masła, dodać drobno posiekane jajka i natkę pietruszki. Nie smażyć, tylko dobrze podgrzać. Gorącego sandacza wyłożyć na ogrzany półmisek, skropić sokiem z cytryny i oblać równomiernie gorącą zawartością rondelka.
- sandacz
- ok. 1 kg
- wywar z jarzyn
- może być z kostki
- 5 dag masła
- 3 jajka na twardo
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- sok z 1/2 cytryny
Sandacz z kurkami, bobem i palonym masłem [Gotuj z Melanią]
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki