Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś kurczaka w musztardowej skorupce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (28 głosów)

Pierś kurczaka w musztardowej skorupce - składniki:
Pierś kurczaka w musztardowej skorupce - sposób przygotowania: Opłucz i osusz mięso. Utrzyj musztardę ze skórką cytrynową i migdałami, dodaj roztarty czosnek i posiekaną natkę. Filety posmaruj przygotowaną masą, zawiń ciasno w folię aluminiową i upiecz na grillu lub w gorącym piekarniku (20-30 minut). Podawaj z zieloną sałatą z sosem winegret oraz bagietką.

Informacje o Pierś kurczaka w musztardowej skorupce

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Nie obieraj młodych warzyw nożykiem. Młodą i cienką skórkę lepiej dokładnie wyszorować szczoteczką. Dobrym pomysłem będzie też krótsza obróbka termiczna np. młodej marchwi., która w słodkiej glazurze będzie lepiej smakować al dente.   Młoda marchewka glazurowana 6-8 młodych marchewek 3 łyżk

  • Odrobina pikanterii - kilka pomysłów na dania z musztardą

    Odrobina pikanterii - kilka pomysłów na dania z musztardą

    : Olga Badowska, Natalia Korcelli-Włodarska, Dorota Próchniewicz Tak przygotowana pierś z kurczaka będzie świetnym daniem na piknik. Dobrym dodatkiem do niej będzie sos jogurtowy lub majonez. Pierś kurczaka w musztardowej skorupce 8 filetów z piersi kurczaka (po 2 na osobę) 5-6 łyżek musztardy