Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciastka z jabłkami na gorąco

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (29 głosów)

Ciastka z jabłkami na gorąco - składniki:
Ciastka z jabłkami na gorąco - sposób przygotowania: Przesiej mąkę, posiekaj z masłem i drożdżami roztartymi z cukrem. Dodaj śmietanę, 1 żółtko i 1 całe jajko, szybko wyrób, siekając ciasto nożem. Ulep kulę, włóż na noc do lodówki. Rozwałkuj do grubości 3-4 mm, wytnij krążki. Ćwiartki jabłek zawijaj w placuszki, tak aby powstawały niesklejone pierożki. Ciastka ułóż na natłuszczonej blasze i upiecz na złoto w temp. 180°C.
Posyp cukrem pudrem wymieszanym z wanilią i jedz, póki gorące! Te ciasteczka są najlepsze w kilka minut po wyjęciu z piekarnika

Informacje o Ciastka z jabłkami na gorąco

  • Menu dnia - na dobry początek tygodnia

    Menu dnia - na dobry początek tygodnia

    podawaj je od razu po wyjęciu z piekarnika. Zobacz przepis na Ciastka z jabłkami na gorąco

  • Wczesnojesienne menu dnia

    Wczesnojesienne menu dnia

    gorące. Te ciasteczka są najlepsze w kilka minut po wyjęciu z piekarnika Ciastka z jabłkami na gorąco 35 dag mąki 20 dag masła 10 dag gęstej kwaśnej śmietany 1 jajko 1 żółtko sól 1 dag drożdży 1/2 łyżki cukru 50 dag winnych jabłek (obranych oczyszczonych z gniazd nasiennych i pokrojonych na

  • Menu z pikantnym makaronem i ciasteczkami na gorąco

    Menu z pikantnym makaronem i ciasteczkami na gorąco

    solą, posyp natką i serem pecorino. Im dłużej będziesz chłodzić ciasto na te ciasteczka, tym będzie bardziej kruche, ale nie musisz zostawiać go w lodówce na całą noc. Z powodzeniem wystarczą 1 lub 2 godziny. Ciastka z jabłkami na gorąco 35 dag mąki 20 dag masła 10 dag gęstej kwaśnej śmietany 1

  • Menu dnia z krupnikiem

    Menu dnia z krupnikiem

    jabłkami na gorąco Składniki: 35 dag mąki 20 dag masła 10 dag gęstej kwaśnej śmietany 1 jajko 1 żółtko sól 1 dag drożdży 1/2 łyżki cukru 50 dag winnych jabłek (obranych oczyszczonych z gniazd nasiennych i pokrojonych na ćwiartki) cukier puder Przesiej mąkę, posiekaj z masłem i drożdżami roztartymi z