Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czerwony ryż z kurczakiem i warzywami

Autor
A A A
  • Czerwony ryż z kurczakiem i warzywami

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (39 głosów)

Czerwony ryż z kurczakiem i warzywami - składniki:
Czerwony ryż z kurczakiem i warzywami - sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę na patelni, włóż kawałki kurczaka natarte solą i pieprzem, dodaj paprykę, cebulę, czosnek i oregano. Smaż około 5 minut, wsyp słodką paprykę i pieprz kajeński.. Dodaj ryż, dokładnie wymieszaj. Wlej bulion i sos pomidorowy, zagotuj, przykryj i zmniejsz płomień. Podgrzewaj około 25 minut, aż ryż będzie miękki (jeśli ryż wchłonie za wcześnie cały płyn, dodaj jeszcze nieco bulionu). Wsyp groszek, delikatnie wymieszaj i przykryj. Podgrzewaj jeszcze przez 2-3 minuty, aż groszek będzie ugotowany. Przypraw do smaku solą i pieprzem, podawaj od razu po przygotowaniu.