Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kalarepka faszerowana cielęciną

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kalarepka faszerowana cielęciną - składniki:
Kalarepka faszerowana cielęciną - sposób przygotowania: Kalarepki obrać i umyć. Ściąć im wierzch, a następnie wydrążyć. Miąższ i listki posiekać i ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem brytfanki. Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozdrobniony czosnek i cielęcinę, przesmażyć, mieszając. Przestudzić, dodać tartą bułkę, połowę natki, jajko, sól i pieprz, wymieszać.
Tak przygotowanym farszem napełnić kalarepki, każdą z nich owinąć plasterkiem boczku i włożyć do brytfanki. Zalać bulionem, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180 st. C piekarnika na około 30 minut. Pod koniec pieczenia posypać resztą natki.