Gorący uśmiech Bollywood Agnieszki Makuch (Kielce)

Gorący uśmiech Bollywood
Gorący uśmiech Bollywood

Sposób przygotowania:

  • Z 1/4 szklanki oleju, czosnku, kurkumy, garam masala, i płatków chili przygotowujemy marynatę.
    • Filety z kurczaka kroimy w drobne kawałki.
      • Pokrojone mięso kurczaka wkładamy do miski i marynujemy przez minimum pół godziny.
        • Warzywa kroimy i dusimy na patelni pod przykryciem.
          • Zamarynowane mięso smażymy na głębokiej patelni.
            • Dodajemy duszone warzywa i mieszamy.
              • Dodajemy przecier pomidorowy.
                • Zagotowujemy.
                  • Doprawiamy curry i chili.
                    • Pod koniec gotowania dodajemy jogurt i mieszamy.
                      • Gotujemy ryż jaśminowy.
                        • Kurczaka podajemy z ryżem i dekorujemy kolendrą.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości