Kaczka bez buraczka Cezarego Molendy (Zielona Góra)

Kaczka bez buraczka
Kaczka bez buraczka

Udka - Sposób przygotowania:

  • Miód mieszamy z przyprawami.
    • Udka umieszczamy w naczyniu i marynujemy.
      • Dodajemy przekrojone na pół figi i pokrojoną szalotką.
        • Mięso odstawiamy do lodówki na 40 minut.
          • Zamarynowane mięso pieczemy w piekarniku w temperaturze 150 °C przez półtorej godziny.

            Ratatouille - Sposób przygotowania:

            • Warzywa kroimy w plastry
              • Pokrojone warzywa układamy naprzemiennie w żaroodpornym naczyniu.
                • Dodajemy przyprawy, masło i oliwę.
                  • Zapiekamy pod przykryciem w piekarniku w temperaturze 150°C przez 35 minut.

                    Surówka - Sposób przygotowania:

                    • Surówkę najlepiej przygotować dzień przed podaniem i przechowywać w lodówce.
                      • Szatkujemy kapustę.
                        • Dodajemy drobno pokrojoną cebulę.
                          • Wiórki z buraków dokładnie odsączamy z zalewy
                            • Buraczane wiórki dodajemy do kapusty wraz z żurawiną i ziarenkami granatu.
                              • Dodajemy odrobinę octu i oliwy z oliwek.
                                • Doprawiamy według uznania solą, pieprzem i cukrem.
                                  podziel się:

                                  Pozostałe wiadomości