Kremowe cycuszki Igi Majtyki (Wrocław)

Kremowe cycuszki
Kremowe cycuszki

Sposób przygotowania:

  • Kremówkę, mleko oraz cukier gotujemy na bardzo małym ogniu.
    • Laskę wanilii przekrawamy na pół i wyjmujemy nasiona i dodajemy do podgrzanego mleka i śmietanki
      • Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie
        • Gdy żelatyna napęcznieje, dodajemy do gorącego mleka i śmietanki
          • Bardzo dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
            • Powstałą masę studzimy i przekładamy do foremek.
              • Foremki z deserem wkładamy do lodówki na 2 godziny.
                • Gotowy deser przekładamy na talerz.
                  • Czubek deseru dekorujemy owocem jagody i listkami mięty.
                    • Mango miksujemy z miętą i podjemy w sosjerce.
                      • W drugiej sosjerce podajemy syrop klonowy
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości