Jabłka miłości dla moich gości Joanny Ruks (Poznań)

Jabłka miłości dla moich gości
Jabłka miłości dla moich gości

Sposób przygotowania:

  • Włoszczyznę i liście laurowe zalewamy wodą.
    • Gotujemy wywar warzywny.
      • Dodajemy pomidory, koncentrat oraz wszystkie przyprawy i zioła.
        • Gotujemy przez chwilę na małym ogniu.
          • Wyjmujemy liście laurowe i por.
            • Wywar blendujemy i doprawiamy według uznania.

              Bułki - Sposób przygotowania:

              • Masło roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia.
                • Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka.
                  • Rozpuszczone drożdże odstawiamy na 12 minut.
                    • Łączymy mąkę, żółta, sól, drożdże oraz pozostałe mleko.
                      • Wyrabiamy ciasto dodając pod koniec roztopione masło.
                        • Odstawiamy na 30 minut.
                          • Blachę do pieczenia smarujemy olejem.
                            • Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy.
                              • Formujemy kulki o dowolnej wielkości i układamy na blasze.
                                • Odstawiamy na 15 minut.
                                  • Bułki smarujemy rozrobionym jajkiem i posypujemy makiem.
                                    • Pieczemy w piekarniku w tempertaurze 180ºC przez około 20 minut.

                                      Masło - Sposób przygotowania:

                                      • Porojony czosnek i natkę siekamy i łączymy dokładnie z miękkim masłem.
                                        • Wstawiamy do lodówki.
                                          • Wyjmujemy na chwilę przed podaniem.
                                            podziel się:

                                            Pozostałe wiadomości