Łąka na talerzu Gabrieli Eliasz (Opole)

Łąka na talerzu
Łąka na talerzu
Danie główne

Sposób przygotowania:

  • Zielone, jadalne części roślin pozrywanych z ogrodu dokładnie myjemy, osuszamy i rozdrabniamy.
    • Aby przygotować dressing mieszamy 2 łyżki jogurtu, 1 małą łyżeczkę musztardy, i łyżkę oliwy, następnie dodajemy do smaku sól i pieprz.
      • Mięso umieszczamy na godzinę w zalewie z 1 łyżki oliwy, 1 łyżki musztardy, soli i pieprzu.
        • Mięso kroimy na kawałki i rozbijamy.
          • Ser tarty mieszamy z serem białym, dodajemy część pokrojonych drobno zielonych roślin i zawijamy w roladę.
            • Zapiekamy na patelni do miękkości.
              • Ziemniaki podajemy ugotowane.
                podziel się:

                Pozostałe wiadomości