Leśna szlachta Michała i Michała (Trójmiasto)

Leśna szlachta
Leśna szlachta

Sposób przygotowania:

  • Suszone borowiki płuczemy i wkładamy do garnka.
    • Grzyby zalewamy niewielką ilością bulionu warzywnego.
      • Odstawiamy na około 1 godzinę.
        • Grzyby gotujemy do miękkości.
          • Ugotowane borowiki wyjmujemy z wywaru i kroimy w drobną kostkę.
            • Cebulę obieramy i siekamy drobno,
              • Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła.
                • Dodajemy posiekane grzyby i cebulę.
                  • Smażymy przez około 5 minut.
                    • Podsmażone grzyby z cebulą oprószamy mąką i smażymy przez chwilę.
                      • Zasmażkę dodajemy wywaru, w którym gotowały się grzyby.
                        • Gotujemy całość przez około 15 minut.
                          • Gotową zupę blendujemy.
                            • Krem doprawiamy solą i pieprzem.
                              • Dodajemy śmietanę oraz niewielką ilość owoców jałowca.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości