Magia tempury Adriana Pruskiego (Warszawa)

Magia tempury
Magia tempury

Sposób przygotowania:

Tatar

  • Mięso łososia siekamy drobno i przekładamy do miski.
    • Czerwoną cebulę i por siekamy drobno.
      • Dodajemy do mięsa.
        • Dolewamy pół łyżki oleju sezamowego, jedną łyżkę słodkiego wina i jedną łyżkę sosu sojowego.
          • Dodajemy odrobinę chili.
            • Dokładnie mieszamy.
              • Wodorosty zawijamy w cienkie plastry świeżego ogórka.
                • Do środka wkładamy tatar z łososia.
                  • Na wierzchu układamy kawior.
                    • Podajemy z pokrojoną marchewką i burakami.

                      Sushi

                      • Krewetki delikatnie nacinamy wzdłuż i lekko miażdżymy.
                        • Krewetki obtaczamy w mące i w tempurze.
                          • Smażymy przez 3-4 minuty na oleju.
                            • Na płatach alg po jednej stronie układamy ryż.
                              • Druga stronę alg smarujemy majonezem.
                                • Na majonezie układamy sałatę, a następnie umieszczamy krewetki.
                                  • Zawijamy.
                                    • Na ryż nakładamy odrobinę serka mascarpone.
                                      • Na sushi układamy posiekaną cebulę i por.
                                        • Podajemy z kawiorem, imbirem i wasabi.
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości