„Makaron Shakaron” Adama Zdanowicza (Białystok)

Makaron Shakaron
Makaron Shakaron

Sposób przygotowania:

Mięso

  • Drobno siekamy czosnek i lekko podsmażamy na patelni.
    • Dodajemy mięso mielone, sól i pieprz do smaku, smażymy.
      • Do usmażonego mięsa dodajemy bazylię i przecier pomidorowy.
        • Dokładnie mieszamy i dusimy.

          Pesto

          • orzeszki lekko prażymy na patelni
            • do blendera wkładamy wszystkie składniki i blendujemy.

              Makaron

              • W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę.
                • Gotujemy spaghetti al dente.
                  • Spaghetti odcedzamy
                    • Na patelnię wlewamy 3 łyżki oleju , dodajemy spagetti i pesto. Mieszamy i smażymy.
                      • Spagetti podajemy na talerzu z mięsem, listkiem bazylii i pomidorem koktajlowym.
                        podziel się:

                        Pozostałe wiadomości