Makaronowa małża Katarzyny Kosiarskiej (Kielce)

Makaronowa małża
Makaronowa małża

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy makaron al dente.
    • Ugotowany makaron odstawiamy do ostudzenia.
      • Liście bazylii i szpinaku myjemy
        • Krewetki opłukujemy pod zimną wodą
          • Do gotującej się, osolonej wody wlewamy sok z cytryny.
            • Wrzucamy krewetki i gotujemy przez około 5 minut.
              • Mozzarellę, łososia i pietruszkę kroimy.
                • Osiem muszli makaronowych wypełniamy bazylią, mozzaerllą, łososiem, suszonymi pomidorami i przyprawiamy oregano.
                  • Cztery muszle makaronowe nadziewamy świeżym szpinakiem, ugotowanymi krewetkami, wyciśniętym czosnkiem i posypujemy świeża pietruszką.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości