Mięsisty tuning Roberta Grabowskiego (Białystok)

Mięsisty tuning
Mięsisty tuning

Sposób przygotowania:

● Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w osolonej wodzie przez około 10 miniut.

● Polędwicę wyjmujemy z lodówki i pozostawiamy do czasu nabrania temperatury pokojowej.

● Mięso nacieramy z obu stron oliwą, posypujemy pieprzem i odkładamy.

● Podgotowane ziemniaki przekładamy do brytfanki.

● Ziemniaki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 25 minut.

● Mięso wrzucamy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony przez 3 minuty.

● Podsmażone mięso wkłądamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 6 minut.

● Upieczone mięso przekładamy na talerz i pozoztawiamy na 3-4 minuty.

● Upieczone ziemniaki przecinamy wzdłuż. W nacięcia wkładamy po łyżce śmietany.

● Ziemniaki posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

podziel się:

Pozostałe wiadomości