Pamiątka z Quebecu Charles'a Daigneault

Pamiątka z Quebecu
Pamiątka z Quebecu

Sposób przygotowania:

  • Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce o dużych oczkach.
    • Solimy, dodajemy sok z cytryny i odstawić na chwilę.
      • Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
        • Cukinie wyciskamy z soku.
          • Dodajemy szalotki, jajka, sól, pieprz i śmietanę.
            • Składniki dokładnie mieszamy.
              • Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki przez około 3-4 minuty z każdej strony.

                Przegrzebki - Sposób przygotowania:

                • Jedną stronę każdej przegrzebki nacinamy w kratkę.
                  • Solimy i pieprzymy.
                    • Smażymy na maśle przez około 2 minuty z każdej strony.

                      Sos - Sposób przygotowania:

                      • Drobno krojone pomidory i zieloną cebulę smażymy na patelni.
                        • Dodajemy wino i wywar.
                          • Redukujemy do około1/2 objętości.
                            • Dodajemy śmietanę.
                              • Ponownie redukujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji.
                                podziel się:

                                Pozostałe wiadomości