Quattro gusti Marco Bocchino (Warszawa)

Quattro gusti
Quattro gusti

Sposób przygotowania:

Ciasto

  • Łączymy mąkę, cukier i sól.
    • Dokładnie mieszamy.
      • W trakcie mieszania dolewamy powoli na zmianę wodę i oliwę i rozpuszczone drożdże.
        • Całość mieszamy około 10 minut.
          • Gotowe ciasto zwilżamy niewielką ilością oliwy i odstawiamy na 3 minuty.
            • Ciasto dzielimy na cztery części.
              • Każdą część umieszczamy w osobnym naczyniu i przykrywamy wilgotną ścierką.
                • Pozostawiamy na 4 godziny w ciepłym miejscu.
                  • Ciasto rozwałkowujemy i wyrównujemy.
                    • Na każde kawałek ciasta nakładamy sos.
                      • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 250°C przez 5 minut.

                        Sosy

                        • Do pomidorów z puszki dodajemy sól, pieprz, oregano, odrobinę oliwy i paprykę.
                          • Sos pomidorowy dzielimy na cztery części.
                            • Do jednej dodajemy mozzarellę (na minutę przed końcem pieczenia)
                              • Do drugiej mozzarellę (na minutę przed końcem pieczenia) i pokrojoną drobno białą kiełbasę.
                                • Trzecią porcję sosu łączymy z krewetkami koktajlowymi.
                                  • Do czwartej części sosu dodajemy cebule pokrojone w pióra.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości