Roztoczańska Rozpusta Anety Krupy (Zamość)

Roztoczańska Rozpusta
Roztoczańska Rozpusta

Sposób przygotowania:

  • Fileta z kurczaka oczyszczamy.
    • Mięso wkładamy do zamrażalnika, aby lekko się zmroziło.
      • Zmrożone mięsko kroimy na cienkie plastry.
        • Z jogurtu, soli, pieprzu, papryki i chilli tworzymy marynatę.
          • Plastry mięsa umieszczamy w marynacie i pozostawiamy na kilka godzin.
            • Mięso wyciągamy, osuszamy i zawijamy z boczkiem.
              • Plastry mięsa obsmażamy na oleju tak, aby uzyskały złocisty kolor.

                Sos

                • Na patelni roztapiamy masło.
                  • Dodajemy mąkę i smażymy do uzyskania złotego koloru.
                    • Dolewamy bulion i gotujemy.
                      • Dodajemy owoce.
                        • Doprawiamy solą i gotujemy przez kilka minut.

                          Danie podajemy z ugotowanymi ziemniakami.

                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości