Windą do nieba Justyny Jakubowskiej (Bydgoszcz)

Windą do nieba
Windą do nieba

Sposób przygotowania:

● Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy.

● Śmietankę ubijamy na sztywno.

● Do ubitej śmietanki dodajemy rozpuszczoną czekoladę, cały czas dokładnie mieszając.

● Przygotowany mus wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę.

● Jaja, cukier, pokrojone masło, sok z cytryn i skórkę z cytryn łączymy w rondlu.

● Całość energicznie i dokładnie roztrzepujemy za pomocą rózgi.

● Powstały krem cytrynowy wkładamy do lodówki.

● Orzechy blendujemy.

● Na patelnię wsypujemy cukier puder.

● Po chwili dodajemy zblendowane orzechy i doprawiamy solą.

● Zdejmujemy z ognia, gdy cukier puder zacznie się karmelizować i ponownie blendujemy,

● Mus czekoladowy nakładamy do pucharków.

● Krem cytrynowy wyciskamy na mus za pomocą rękawa cukierniczego.

● Na wierzch układamy zblendowane orzechy.

● Deser dekorujemy sezonowymi owocami

podziel się:

Pozostałe wiadomości