Wyspa na czerwonym Bajkale Bogusława Wysockiego (Suwałki)

Wyspa na czerwonym Bajkale
Wyspa na czerwonym Bajkale

Sposób przygotowania:

  • Umytą i osuszoną paprykę nacieramy oliwą.
    • Paprykę pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 200°C.
      • Upieczone papryki zawijamy w folię i odstawiamy na 20 minut.
        • Po wystudzeniu paprykę kroimy wzdłuż, oczyszczamy, obieramy ze skóry i kroimy w paski.
          • W garnku rozgrzewamy oliwę
            • Dodać pokrojoną paprykę, pokrojowy czosnek, tymianek, bazylię oraz słodką paprykę.
              • Dusimy przez około 10 minut.
                • Całość studzimy
                  • Dodajemy jogurt i sok cytrynowy.
                    • Dokładnie mieszamy.
                      • Przygotowany chłodnik doprawiamy do smaku.
                        • Schładzamy w lodówce.
                          • Podajemy z pomidorami i parmezanem.
                            • Dekorujemy listkami świeżej bazylii.
                              podziel się:

                              Pozostałe wiadomości