Tatarzyn na karym koniu posadzony Michała Szubskiego (Białystok)

Tatarzyn na karym koniu posadzony
Tatarzyn na karym koniu posadzony

Sposób przygotowania:

  • Cebule kroimy w cienkie paski.
    • Pokrojone cebule podsmażamy na oleju.
      • Dodajemy starte jabłko, rodzynki i drobno posiekanego ogórka.
        • Całość smażymy jeszcze przez chwilę.
          • Koncentrat pomidorowy rozcieńczamy z odrobiną wody i dodajemy do pozostałych składników.
            • Doprawiamy solą i pieprzem.
              • Śledzie kroimy w wąskie paski.
                • Pokrojonego śledzia układamy w salaterce przekładając go warstwami przygotowanego farszu.
                  • Odstawiamy do lodówki, najlepiej na 48 godzin.
                    • Śledzie podajemy na pumperniklu pokrojonym w trójkąty.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości