Tęsknota za latem Anny Bejtlich (Zielona Góra)

Tęsknota za latem
Tęsknota za latem

Sposób przygotowania:

  • Jajka myjemy i sparzamy.
    • Jajka ubijamy z 4 łyżkami cukru oraz cukru waniliowego
      • Dodajemy laskę wanilii.
        • W osobnej misce ubijamy na sztywno śmietankę z 2 łyżkami cukru.
          • Do śmietany dodajemy jajka i ostrożnie mieszamy
            • Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy.
              • Prostokątny pojemnik wykładamy folią spożywczą i przelewamy do niego powstałą masę.
                • Schładzamy w zamrażalniku przez około 3-4 godziny.
                  • Gotowy deser wyjmujemy z pojemnika, odwijamy folię i kroimy w grube plastry.
                    • Na talerzu rozkładamy pokruszone bezy.
                      • Na bezach układamy schłodzoną masę.
                        • Polewamy sosem malinowym.
                          • Ozdabiamy świeżymi malinami i listkami mięty.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości