Z morza, z drzewa, z krzaczka Kasi Klich (Warszawa)

 Z morza, z drzewa, z krzaczka
Z morza, z drzewa, z krzaczka

Sposób przygotowania:

  • Cebulę, marchew, seler kroimy i delikatnie smażymy
    • Następnie zalewamy wodą i dusimy, aż warzywa zmiękną.
      • Warzywa miksujemy na gadką masę i przekładamy do większego garnka
        • Dodajemy mleko kokosowe i puree z kasztanów.
          • Całość ponownie miksujemy na gładką masę
            • Żurawinę rozmrażamy
              • Obrane i oczyszczone krewetki smażymy na patelni.
                • Przygotowany wcześniej krem z warzyw nalewamy do talerzy, dodajemy krewetki i żurawinę
                  • Posypujemy kolendrą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości