Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bakaliowy
Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, lekko wymieszać, wlać do wąskiej podłużnej formy i piec ok 40 min. w temp. 180 st.C
margaryna | 1 kostka |
cukier puder | 1 szklanka |
oliwa | 1/2 szklanki |
kwaśna śmietana | 1/2 szklanki |
miód płynny | 1/4 szklanki |
mąka pszenna | 3 szklanki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
jaja | 4 szt |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: