Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bakaliowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier puder 1 szklanka
oliwa 1/2 szklanki
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
miód płynny 1/4 szklanki
mąka pszenna 3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jaja 4 szt
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bakaliowy

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę, dodając po jednym żółtku, miód, oliwę, mąkę zmieszaną z sodą i przyprawę, śmietanę i bakalie.
Z białek ubić sztywną pianę, połączyć z masą, lekko wymieszać, wlać do wąskiej podłużnej formy i piec ok 40 min. w temp. 180 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 17.03.2012 14:53
pycha
Tomek13 31.01.2012 20:05
pyszne
Tomek13 31.01.2012 20:05
pyszne
ewaa 25.01.2012 20:27
wygl?da apetycznie :)
Magda60 13.01.2012 22:20
ładnie wyglada
kielcok1 18.12.2011 15:11
smaczny
Tomek13 16.11.2011 23:58
REWELACJA
ajres 20.10.2011 22:23
dobre
ajres 20.10.2011 22:23
dobre
iga2 11.10.2011 11:01
piękny
magduś83 06.10.2011 19:13
ciekawa opcja na piernik
ziutula
ziutula 02.10.2011 15:07
smaczna wersja piernikowa i taka inna...
Magdalena67 09.09.2011 10:42
piękne kolory, muszę go wypróbować
ankaryba 27.08.2011 21:44
spróbuję;)
olivka 07.08.2011 15:47
rewelacja
marta1371 28.07.2011 20:20
Pyszny piernik
joanna77 17.07.2011 12:42
musi być u mnie w księdze
ronald88 06.07.2011 13:56
super
ziutula
ziutula 25.05.2011 21:43
pychota do kawki.......
Juleczka20 23.05.2011 10:30
pycha
tomek18 20.05.2011 11:00
super
Ania67 15.05.2011 10:28
Gratulacje- piękny Ci wyszedł
Robert10 01.03.2011 15:39
ciekawy
Magdalena80 10.02.2011 09:50
dobre
jolaxa 20.01.2011 20:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak