Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańska pomidorowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 5
OSTRA PAPRYCZKA 1 mała
masło 1 łyżka
bulion drobiowy 1 l
jajko
mąka 2-3 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańska pomidorowa.

pomidory umyj,pokrój.papryczkę umyj,wyjmij pestki.w rondlu rozgrzewaj masło,wrzuć pomidory oraz papryczkę i duś pod przykryciem 10 min.przetrzyj przez sito.wlej gorący bulion,zagotuj,przypraw solą i pieprzem,jajko wymieszaj z mąką.wlej cienkim strumieniem do wrzącej zupy,mieszając.posyp listkami Bazyli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak