Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokardki z serem gorgonzola

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4 sztuki
rzodkiewka 15 dag
makaron kokardki 40 dag
sól
masło lub margaryna 2 dag
śmietana 30 dag
wywar warzywny 50 ml
pieprz
wódka 2 łyżki
ser gorgonzola 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z serem gorgonzola

Pory myjemy ,osuszamy i kroimy w krążki .Rzodkiewki kroimy w słupki.Mieszamy razem z 1/3 części porów .Makaron gotujemy 10 minut w osolonej wodzie ,odcedzamy i hartujemy zimną wodą .Na rozgrzanym maśle dusimy pozostałe pory.Wlewamy wywar i gotujemy.Zaprawiamy śmietaną .Dodajemy pokruszony ser ,wlewamy wódkę i doprawiamy solą i pieprzem.Makaron polewamy sosem .posypujemy rzodkiewkami z porem .Podajemy swoim gościom.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 28.04.2013 21:37
bardzo fajne :-)
Aneta41 27.04.2013 11:43
ciekawe, tak jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 10.01.2013 15:23
Ciekawe danie.
olkaaa 09.09.2012 10:15
chętnie spróbuję
miki47 24.08.2012 09:00
mniam
zdzislawa2 03.04.2012 13:40
super
Mirka-Ludomila 05.04.2011 10:33
Z wódką ? Ciekawe jak smakuje :-)
kochanyptysiu 08.02.2011 16:18
ostro:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak