Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowa z jogurtem naturalnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 25 dag
cebula 0,5 sztuki
jogurt naturalny 250 ml
żółtko jajek 2 sztuki
masło 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól ipieprz
rosół z kury 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowa z jogurtem naturalnym

Szpinak gotujemy w bulionie, odcedzamy, odciskami i drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle, następnie zalewamy bulionem dodając szpinaki razem dusząc na wolnym ogniu ok 15 min. Pozostałe składniki ucieramy na jednolitą masę, przecierami przez sito i łączymy z zupą, gotując jeszcze ok. 15 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak