Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rwane kawałki drożdżowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
cukier 1 szklanka
cukier puder
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
olej
drożdże 0,5 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Rwane kawałki drożdżowe

Do mąki wlać rozrobione drożdże,wsypać cukier,wbić jajka i wlać mleko.Wszystko zagnieść i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce.Gdy ciasto urośnie urywać kawałki i wrzucać na rozgrzany olej.Smażyć na złocisty kolor,posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 10.05.2012 18:28
super :)
Grażyna13 13.11.2011 16:54
Ciekawe :)
zuzola 11.03.2011 19:20
hmmm ciekawe, drożdżowe na oleju...muszę wypróbować ;)
bursztynek 12.02.2011 17:38
świetny pomysł!
Bartolomeo 27.10.2010 10:31
super
Przemek4 11.09.2010 23:11
pycha
buksiak12 10.09.2010 13:48
mniam
Dorota71 10.09.2010 12:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak