Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szkl
masło 150 gr
jajko 8 szt
mąka ziemiaczana 2 łyżki czubate
rodzynki 15 dkg
cukier wanikiowy 1 szt
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Utrzeć żółtka z cukrami dodać roztopione masło zmielony twaróg i mąkę. Wymieszać. Dodać ubite białka i rodzynki(oprószone mąką żeby nie opadły). Formę wysmarować i wysypać tartą bułką. Piec około 60 min (sprawdzić patyczkiem)w 160 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.12.2013 08:31
mój mąż serniki uwielbia tego tez by chyba sam zjadł..:)
anemon 18.11.2013 08:53
Klasyka klasyki, niezwykle apetyczna w Twoim wydaniu.
Krystyna32 03.05.2012 06:54
pycha
Justa32 15.09.2011 08:56
smaczne
grazia1 23.05.2011 19:21
super
Grażyna13 28.09.2010 12:09
Bardzo lubię takie serniki :)
Margo1 11.09.2010 10:10
lubię każdy serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak