Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka rybna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone kostki rybne 9 kostek
brokuły 20 dag
pomidory 2 sztuki
jajko 4 sztuki
masło 5 dag
kremówka 3/4 szklanki
natka pietruszki 1 łyżka
ziemniaki 1 kg
mleko 1/3 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
sól do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka rybna

Ziemniaki ugotować,odcedzić,zgnieść. Dodać mleko, żółtka, masło, natkę, sól, pieprz i gałkę , wymieszać. Filety rozmrozić.Brokuły podzielić na różyczki, sparzyć osolonym wrzątkiem. Pomidory umyć, pokroić. Całe jajka, śmietanę, sól, pieprz zmiksować. Do natłuszczonej formy przełożyć ziemniaki, rybę i warzywa. Polać śmietaną. Piec 45 minut w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 28.09.2010 18:11
super
aginaa 28.09.2010 18:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak