Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z królika

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z królika 2 sztuki
cebula 1 sztuka
śmietana 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 4 łyżki
olej 3 łyzki
papryka mielona 2 łyżki
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z królika

Mięso oddzielić od kości,pokroic w kostkę,opruszyć solą,papryką ,mąką,obrumienić na tluszczu.Dodać posiekaną cebulę,lekko przyrumienić,podlać niewielką ilością wody i dusić do miękości.Dodać przecier pomidorowy,śmietanę wymieszaną z mąką,przyprawić do smaku,zagotować,posypać zieleniną Podawać z kluskami kładzionymi i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.08.2013 18:35
Nie robiłam takiego.
Monika193
Monika193 30.09.2010 20:57
oj, na pewno pyszny
Margo1 30.09.2010 07:56
nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak