Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek czekoladowy z bialek

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 szklanka białek
mąka 1, 5 szklanki
cukier 1 szklanka
bakalie 2 szklanki
kakao 3 lyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek czekoladowy z bialek

Białka ubić na sztywno dodając po trochę cukru.Do ubitej piany dodać mąkę przesianą razem z kakao, rozdrobnione bakalie i lekko wymieszać. Wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Piec w temper. 160*C około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 28.07.2013 10:42
ale ładny!
Grazyna0211 22.05.2013 10:46
zapowiada się pyszne lekkie ciasto
czekoladka_m 02.11.2012 19:03
A ja nigdy nie wiem co robić z tymi białkami... Teraz wiem co zrobię następnym razem:)
Seba 09.10.2012 16:42
pycha
anemon 24.04.2012 07:35
Fajny pomysł, zwłaszcz gdy mamy nadmiar białek np. po robieniu ciasta drożdżowego.
traktorek 26.04.2011 16:19
super pomysł
barbara11561 31.03.2011 09:19
Nadarza się okazja żeby wypróbować
ben-ka 22.02.2011 09:14
Ciekawy przepis:)
Natalia/tubisiek 09.10.2010 09:25
zgadzam się! musi być pyszny :)
krzyniu1984 09.10.2010 06:59
pyszności!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak