Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko-kwaśny z czerwoną fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 kg
cebula 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
fasola czerwona z puszki 1
kukurydza w puszce 1
czosnek 6 ząbków
chili 0,5 łyżki
musztarda 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
curry 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
cukier 1,5 szkl
ocet 1 szkl
sól 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko-kwaśny z czerwoną fasolą

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, cebulę pokroić w półplasterki.Wymieszać , posolić i gotować na małym ogniu ok 1 godzinę.Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pozostałe składniki(bez mąki) i gotować ok 30 min.Na koniec rozrobić mąkę niewielką ilością wody i dodac do sosu.Zagotować, wkładać do słoików, zakręcić i pasteryzować ok 20 min.Wyjąć i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak