Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szybki tort

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier
alkohol
sok z cytryny
gruszki 2-3
masa 750 ml
śmietana kremówka 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: szybki tort

Najpierw przygotować biszkopt. Podane składniki dokładnie razem wymieszać a następnie upiec. Ostudzone ciasto pokroić na 3 części. Następnie każdy placek nasączyć ponczem przygotowanym z przegotowanej wody, cukru, soku z cytryny i dowolnej ilości alkoholu. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno. Każdy jeden placek przełożyć śmietaną i kawałkami duszonych gruszek (gruszki obrać pokroić w plasterki dodać cukier puder, trochę cynamonu i całość poddusić w niewielkiej ilości wody tak żeby gruszki się nie rozleciały). Wierzch udekorować bitą śmietaną i całość można posypać wiórkami czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 26.10.2010 19:06
na pewno będzie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak