Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUSTA MŁODA

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 głowka
ocet 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
smalec 1 opakowanie (z ziołami)

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUSTA MŁODA

Kapustę siekamy i wrzucamy do wody osolonej, gotujemy na małym ogniu. Gdy się gotuje wrzucamy smalec i mieszamy aż się razem zmiesza. Do smaku dodajemy kminek i ocet. Gotujemy i dusimy jeszcze aż kapusta zmięknie,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 11.01.2012 15:32
bardzo lubię
berys18 22.11.2010 11:12
tylko na młodą kapustke trzeba poczekac do wiosny:(
buksiak12 03.09.2010 13:23
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:32
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:18
bardzo interesujący przepis
remprzem 12.05.2010 18:47
smalec wrzucamy po odcedzeniu kapusty !!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak