Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1/2 l
cebula 100 g
margaryna 60 g
mąka 50 g
musztarda 100 g
cukier i sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, podsmażyć na części tłuszczu, przetrzeć i dodać do wywaru. Z tłuszczu i mąki przygotować jasną zasmażkę, rozprowadzić częścią wywaru, dodać do reszty wywaru i zagotować. Do sosu dodać musztardę, doprawić cukrem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak