Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po szwedzku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2szklanki
masła 2łyżki
białego wina 3/4szklanki
bakalie 10dag
sliwek marynowanych 10
łyżka mąki
cukier
śledzie (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po szwedzku

śledzie po umyciu moczymy w wodzie, a potem w mleku, następnie usuwamy oście, nie uszkadzając filetów. każdy płat zwijamy i spinamy wykałaczką. Układamy roladki w płaskim rondlu wysmarowanym masłem, posypujemy posiekanymi migdałami, rodzynkami i przekrojonymi na połówki śliwkami. Podlewamy wodą i dusimy ok 10 min. Z reszty masła i mąki robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy winem, przyprawiamy do smaku cukrem i zagotowujemy. Zalewamy śledzie sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 04.10.2011 22:32
oooooooooooooooooooooooo
Sylwia88 26.01.2011 12:58
pycha
Bart 28.12.2010 21:45
pyszne
berys18 08.12.2010 07:25
ciekawy przepis
Jaheira11 06.11.2010 16:38
brzmi dobrze-ciekawe jak smakuje?
traktorek 04.11.2010 12:32
pyszne
magical66 02.11.2010 18:05
lubie sledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak