Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety Z Kapustą słodką
Farsz:
Kapustę przekrawamy na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości około 40 min. Następnie odcedzamy, czekamy aż wystygnie i dokładnie szatkujemy. Na patelni z masłem podduszamy cebulkę a następnie dodajemy kapustę i dusimy. Pierś z kurczaka gotujemy do miękkości i mielimy. Dodajemy do kapusty z cebulką. Dzień wcześniej ugotowane grzybki mielimy i również dodajemy do całości farszu. Wszystko dusimy około 30-40 min aż odparuje nadmiar wody i tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprze, Kucharkiem. Gotowy farsz wykładamy na naleśniki i zwijamy ( na jeden naleśnik około 1,5 - 2 łyżki farszu). Panierujemy w jajku i bułce tartej. Najlepiej panierować przed samym podaniem. Smacznego !!!