Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety pangi 3-4
marchewki 2-3
pomidory krojone w puszce
cebula
czosnek 3ząbki
cytryna
natka pietruszki
pieprz kolorowy
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
mąka
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w pomidorach

Filety rozmrozić,posypać solą i pieprzem(czarnym),skropić sokiem z cytryny,obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju z łyżką masła(dla aromatu).Przełożyć na talerz.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce,wymieszać z pomidorami z puszki(przydał się rozdrabniacz:) ),doprawić solą,pieprzem kolorowym,szczyptą cayenne(ewentualnie), natką i kilkoma kroplami soku z cytryny. W naczyniu żaroodpornym układać połowę farszu pomidorowego, na to kawałki ryb i polać resztką pomidorów. Zapiekać w 180stopniach ok 35min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.11.2010 16:23
smacznie wyglada!
polly66 06.11.2010 11:05
no i zapomniałam; cebulę zeszklić z czosnkiem zmiażdżonym,dodać do pomidorów i reszty:P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak