Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
wędzonka 30-40 dag
marchewka 1 szt
cebula biała
mąka 2 łyżki
ziemniaki 4-5 sztuk
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE

Fasolę namoczyć w wodzie dzień wcześniej.
Wędzonkę ugotować w wodzie z przyprawami na półmiękko. Marchewkę pokroić w plastry, a cebulę posiekać. Do wody z wędzonką dodać fasolę i warzywa, kiedy wędzonka będzie miękka wyjąć ( można pokroić w kostkę).
Fasolę gotować do miękkości, dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować dalej. W tym czasie zrobić zasmażkę z mąki i masełka lub innego tłuszczu.
Rozprowadzić zasmażkę w zupie, dodać pokrojoną wędzonkę i posypać natką pietruszki i majerankiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak