Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z żółtego sera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
cebula
mąka 2 łyżki
bulion drobiowy 700 ml
mleko 700 ml
ser żółty 50 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z żółtego sera

Posiekaną cebulę udusić na rozgrzanym maśle po czym nie przerywając mieszania dodawać mąkę a potem wlewać bulion.
Całość mieszać do zgestnienia zupy, wówczas wlać mleko i doprowadzić do zagotowania.
Następnie zupę zmiksować, dodać do niej starty ser oraz doprawić do smaku.
Pozostawić na małym ogniu do momentu, aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.07.2011 19:22
fajny przepis
AGNIESZKA144 23.02.2011 16:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak