Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaczki z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 1/2 kostki
woda 1 szklanka
cukier 1 łyżka
olej 1/2 szklanki
cebula 2 sztuki
kiełbasa toruńska 1 pęto
sól, pieprz do smaku
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaczki z kiełbasą

Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru. Jak już będą bulgotać przelać je do mąki, dodać jajko i dokładnie wymieszać dolewając olej. Ciasto wyrobić i zostawić do urośnięcia- ok 1 godz, w tym czasie powinno podwoić swoją objętość.
W tym czasie na patelni z odrobiną oleju zeszklić cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać kiełdasę pokrojoną w kostkę i podsmażyć doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Ciasto drożdzowe rozwałkować. Ma wyjść prostokąt. Posmarować farszem patelniz i zwinąć jak roladę.
Zwiniętą roladę pokroić w plastry i platry kłaść na blaszce wyłożonej paierem do pieczenia.
Ostawić powstałe bułeczkie w ciepłe miejsce na ok 30 minut, a następnie piec w 180 stopniach ok 20 minut aż się zarumienią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 24.10.2012 20:27
super
rjustysia 08.04.2012 11:14
bardzo fajne zawijaski :)
sylwia / sytofala 20.08.2011 12:59
mniam mniam może zjemy je na kolacje:)
gosia561 14.04.2011 14:41
wyglądają cudnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak