Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak ze słodkiej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
Kapusta słodka 100 g
cebula 10 g
ziemniaki 100 g
Mąka 2 g
śmietana 50 g
koncentrat pomidorowy 20 g
sól
inne przyprawy
tłuszcz 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak ze słodkiej kapusty

Kapustę, włoszczyznę i marchew poszatkować, posolić, dodać do wywaru i gotować. Cebulę obrać i pokroić w grube plastry, przypiec i dodać do wywaru. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Zrobić zasmażkę. Zasmażkę i koncentrat pomidorowy dodać do zupy, gdy ziemniaki i warzywa będą już miękkie. Zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak