Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z pieczarkami i serem

5.0
(95)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
żółty ser 100 g
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jaja 2 szt
Sól, pieprz, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z pieczarkami i serem

Piersi z kurczaka oczyścić,rozbić.Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki.Podsmażyć na 2 łyżkach masła razem z cebulką.Doprawić.Piersi przyprawić.Ser pokroić w słupki.Na rozłożony filet nakładać farsz oraz kawałek sera.Zwijamy.Tak przygotowane rolady obtaczamy najpier w mące potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.Smażymy na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.Możliwość smażenia we frytownicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 25.08.2012 21:51
jaka super devolay ale bym zjadła
Sylwia56
Sylwia56 21.08.2011 19:40
pychotka
gusia1000 02.07.2011 16:42
Dobry do obiadu.
evita0007 19.04.2011 18:35
mmm pycha :-)
madi356 05.04.2011 17:38
pycha:)
Agnieszka_B 16.12.2010 19:19
Uwielbiam tak przyrządzone mięso:)
magical66 10.12.2010 17:17
przepyszne
MAR3STA 09.12.2010 16:54
złociste i pyszne!
Malinka 01.12.2010 10:41
Dla mnie \"niebo w gębie\" :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak