Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos paprykowo-śmietankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 3\\4 szkl.
sól do smaku
pieprz do smaku
ząbek czosnku 1 szt
papryka czerwona 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sos paprykowo-śmietankowy

Połówki papryki upiec w piekarniku nagrzanym do temp.220st.Zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne.Paprykę pokroić i zmiksować.Dodać śmietanę i czosnek,przyprawić do smaku.Gotować na średnim ogniu,mieszając,aż do zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 02.12.2010 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak