Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa z makiem polana lukrem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 25 dag
masa makowa gotowa
cukier puder
szczypta soli
cukeir wanilinowy 15 g
proszek do pieczenia 15 g
jajko 6
mąka 50 dag
sok z cytryny 1/2
mleko 6 łyżek
sok z pomarańczy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa z makiem polana lukrem

Masło ucieramy z solą ,cukrem ,cukrem waniliowym ,jajkami i sokiem z połowy cytryny.Na przemian dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko .Ciasto dzielimy na dwie części .Do jednej dodajemy masę makową i mieszamy.Wlewamy do formy obie warstwy i lekko mieszamy widelcem.Pieczemy w 175* C przez 50 minut. Cukier puder mieszamy z sokiem z pomarańczy tak by powstał lukiek .Polewamy przestudzona babkę i ozdabiamy wg .swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 17.07.2012 12:58
Lubie taka :)
Wacław 16.08.2011 20:13
pysznt deserek !
barbara11561 07.07.2011 02:54
Na pewno pyszna,warto upiec:)
ben-ka 17.05.2011 08:31
takiej babki nie robiłam a z makiem musi być świetna.
edyta44 03.12.2010 11:19
super babeczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak