Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1
szpinak mrożony 200g
ser feta 100g
łyżka masła
smietana 18% 2 łyżki
ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienki placek, uważając aby nie podziurawić mięska.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy szpinak, wszysko dusimy, aż do wyparowania wody, następnie dodoajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku i pokruszoną fetę.

Mieszamy doprawiamy pieprzem , na koniec dodajemy śmietankę, dokładnie mieszamy i jeszcze chwilkę dusimy.

Na rozbite mięsko wykładamy farsz szpinakowy, mięsko zwijamy w roladkę, możemy sobie pomóc :związują z kilku stron nitką.

Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim roladki kilka minut z dwóch stron, aby mięsko ładnie się zarumieniło .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak