Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka gryczano-grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 20 dag
grzyby świeże 50 dag
cebula biała 1 szt.
olej
groszek mrożony 3/4 szklanki
pomidory 2 szt.
żółty ser 10 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka gryczano-grzybowa

Kaszę opłucz, ugotuj na sypko w osolonym wrzątku.
Grzyby oczyść, umyj, osącz, pokrój na kawałki. Cebule obierz, posiekaj, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj grzyby, podsmaż, mieszając. Gdy płyn odparuje, duś je pod przykryciem. ok. 5 minut.
Kaszę wymieszaj z grzybami i groszkiem. Dopraw do smaku.
Żaroodporne naczynie natłuść olejem. Przełóż kaszę, ozdób plastrami pomidorów. Posyp startym serem. Zapiekaj ok. 25 minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 07.11.2011 23:53
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak