Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada wołowa z cielęciną

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 1,5 kg
cielęcina bez kości 0,5 kg
boczek wędzony 20 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada wołowa z cielęciną

Mięso wołowe rozbić tłuczkiem na cienki płat. Cielęcinę razem z boczkiem zemleć w maszynce. Posiekana cebulę zrumienić na tłuszczu i dodać do mielonego mięsa. Wymieszać z tartą bułką, jajkiem, przyprawić do smaku. Przygotowana masę wyłożyć na płat rozbitego mięsa. Rozsmarować równo i zwijać ciasno w rulon, obwiązać sznurkiem. Mięso włożyć do brytfanny, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.01.2012 07:47
chętnie zrobię
Iwona51
Iwona51 06.11.2011 11:10
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak