Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z grzybami

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka szklanka
sól
pieprz
cebula
olej łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z grzybami

Grzyby moczymy przez całą noc. Gotujemy i odcedzamy- wywar może sie przydać. Drobno siekamy. Zagniatamy ciasto z mąki, soli i wody. Cebulkę siekamy smażymy na oleju do zeszklenia i dodajemy do grzybów. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto cienko wałkujemy i wycinamy kwadraciki. Na każdy kwadracik nakładamy farsz i składamy na pół po przekątnej. Zlepiamy krawędzie formując uszka. Gotujemy je w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia. Następnie odcedzamy i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 21.12.2010 08:52
na swieta koniecznie
Katarzyna/kate1980 20.12.2010 14:34
ale apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak